Pages

Subscribe:

Saturday, 9 August 2014

Cerita Aku dan Beliau: Kaki Kebas Penangan Si Cantik Manis

Hola!!! Semua masih mood raya kan? Masih membedal ketupat lemang rendang ada lagi ke? Alah, makan ala kadar lah kalau ada jemputan open house tu yer...memang la rezeki depan mata, tapi kalau yang sakit kita jugak ye tak?




Ihsan: Google


Hari tu balik kampung (masih berkisar cerita balik kampung lagi ke??? haha!), aku ada la bagi sedara mara try alfalfa. Maklom la pegi mana2 memang angkut semua vitamin sebab nak sihat, baru perasan eh alfalfa shaklee aku ni dah 2 bulan lebih beli tak habis2, bila nak habis ni? Tu yg tak kisah bagi sedara mara sket, bukan kita jer nak sihat, kalau boleh nak bagi semua orang sihat! kalau aku kaya.....kalau aku kayaaaaaaa, nak bagi semua orang try Shaklee foc, baru lah diorang tau betapa syoknya badan bila dah pekena Shaklee.



Dipendekkan cerita, lepas few days, roger2 balik sedara yang dah makan alfalfa shaklee tu tanya la cemana, begini responnya................








Nak tau tak kenapa dia rasa kebas, sengal? Tu tandanya healing crisis, badan dia banyak asid terutama bahagian kaki. Bila badan kita dah penuh toksin, bertahun2 termendap segala jenis pewarna, perasa, pengawet makanan dan mcm2 yang kita dah sumbat, bila masuk benda baik dalam badan (which is Alfalfa Shaklee yg fungsi utama detox), badan tengah berkerja keras nak pulihkan balik keadaan asal badan. Kita mesti bantu badan memudahkan proses pemulihan dan detox dengan minum air masak 3 liter sehari.




Tapi perasan tak dia kata ligat jer buat kerja? Bab bertenaga ni bukan dia sorang jer mention, ada lagi sorang sepupu pun bagi tau benda yang sama, dia memang makan Alfalfa Shaklee, sepajang Ramadhan dia rasa bertenaga. Dan ada jugak makcik sorang kawan ni, sejak ambik Alfalfa Shaklee dia bertenaga jer, pun masa Ramadhan lepas. Padahal dia makan Alfalfa Shaklee tu untuk diabetis. 




Dan...dia berminat nak join Shaklee sebab dalam masa yang sama dia ambik Cinch Shake utk kurus...dan dia semangat nak bisnes Shaklee. Ohh ai like orang muda yang ada semangat mcm ni. 


Nak tahu tak seiapa "beliau" yang dikatakan tu?

Beliau adalah Alfalfa Shaklee.

Kalau ikut pengalaman aku pulak, first time try Alfalfa Shaklee 2 biji jer. Nak tau apa jadi? Bisa2 satu badan rasa nak demam, peluh berjurai2 dan kepala agak berat. Tapi benda tu sehari jer jadi, pastu ok. Lepas tu cuma berpeluh2 jer, syok buat kerja sket peluh banyak, memang rasa lebih sihat. Bila membuang pun senang, legaaaaaaaaaaaaa. Haha! Eh ada tak aku mention Alfalfa Shaklee ni ada kandungan PHYTOESTROGEN, berfungsi seperti kacip fatimah! Yang ni ai tak mau elaborate pjg2. Heeeeeeeeeeeee. Tak percaya try dulu lah kak long! 




Mkn sebelum tido



Tujuan aku makan Alfalfa Shaklee sebab nak detox badan, lepas seminggu jerawat masih byk (muka aku memang masalah jerawat, nak2 lepas pakai Implanon, hormon kacau bilau kot). Tapiiiiiiiiiii, after 2 weeks, eh licin muka, takde seketul jerawat pun. Tinggal parut jer. Pastu pastuuuu tetiba one fine day, ada jiran tegur, " Eh Zura nampak kurus lah ". 
Wow! Terasa ayat2 yang dilantunkan bergema2 mcm dalam gua, pastu ayat tu berulang dalam kepala. Ececece, biar betul makcik??? 





Tapi dah kata pun orang perempuan, laju2 masuk rumah gi timbang berat walaupun in denial dan takut2 sebabnya sejak pakai Implanon berat naik mendadak mcm kena pam. Dem you Implanon!!! Sekali tengok, ehhhh...ehhh..mata mula bersinar2 melihat kat scale tu. Betul ke ni? Betul ke ni??? Turun sekilo!!! Orang perempuan ni memang bab kulit halus, bab kurus satu kemestian. 



Lebih kurang camni lah excitednya





Sebenarnya ada lagi beberapa cerita, ada 2 orang kawan ni ambik Alfalfa Shaklee dan ESP Shaklee untuk banyakkan susu dia, dan apa kata mereka??? Sorang lagi tu doktor, yes, kan dah kata ramai kawan2 doktor makan Shaklee. ^_^




Kisah 1





Kisah 2






Kisah 3








Jadinya kalau korang nak tau ringkasan pasal Alfalfa?



Betapa magic nyer Alfalfa sehinggakan dapat gelaran ni!





Kebaikan Alfalfa





Kalau berminat, boleh roger2.


PUAN FAIZURA
WHATSAPP 018.377.0904