Pages

Subscribe:

Monday, 11 August 2014

Berjaya Mengandung Selepas 4 Tahun Penantian: Cara Mengira Waktu Subur Untuk Mengandung



Jodoh....
Zuriat.....
Ajal......
Rezeki....


Zuriat atau anak tu salah satu rezeki dari Allah yang termasuk dalam rahsia Allah. Siapa yang tak suka dgn baby kan? Haruman dari syurga yang menenangkan jiwa.

Semua org yg baru kawin mesti selalunya ditanya;

"dah ada isi belom?"
"camne dah ada tanda2 ke...dah miss period ke?"
"aik...selera lain mcm jer ko ni ada apa2 ke?"

Soalan-soalan mcm ni mostly org melayu la. Soalan tipikal sgt, tak kira la makcik2 ke kwn2 yg nak jadi makcik2 wannabe pun byk.



Sapa taknak cepat2 lekat bila dah kawin kan....lagi2 perempuan, naluri keibuan tu tersangat2 lah tak sabar nak rasa pregnant dan ada anak sendiri. Aku sendiri dah lalui pengalaman "ditekan" org sekeliling psl pregnant ni. Awal2 tu mmg planning tp lepas tu mmg menanti jgk...Alhamdulillah lepas 10 bulan menanti disahkan mengandung tapi seminggu kemudian gugur. Allah Maha Mengetahui. Sedih sgt tambah pulak sehari lps kejadian Arwah ayah mertua meninggal. Ya Allah menggigil dgr berita. Berganda2 kesedihan masa tu.



Tapi Allah Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Allah tak pernah sia2kan doa hambaNya. Cepat atau lambat Dia cuma nak tengok kesungguhan kita. Sejauh mana kita sabar dan redha. Allah suka dgr rintihan dan rayuan kita. Mungkin sebab dah lama aku tak merintih padaNya, didatangkan ujian camtu.



2 bulan lepas keguguran Alhamdulillah rezeki yg Allah dah sediakan tiba. Antara perkara yg diamalkan  (muhasabah diri sendiri) antaranya solat dhuha, bersedekah dan zikir2 tertentu seperti Ya Mubdi (Maha Menghidupkan) dan doa2 dari surah tertentu (sila google ada byk nak yg pjg pendek ikut kemampuan masing2 lah yer). Sebenarnya setiap perkara ada hikmahnya, Allah nak dekatkan kita dgnNya. 





Kenapa aku menekankan pasal pengiraan waktu subur ni? Sebenarnya aku anggap aku tahu dan faham hal ni, maklum la asas biologi sekolah dan di matriks masih boleh diguna pakai hehe. Tapi kesedaran tu timbul bila dah berbulan tak berjaya mengandung, aku ada personally mintak Dr Zubaidi kira, berbayar lah. Sebenarnya ada jer apps kat Google Play tu kita boleh guna tapi yer la sebaiknya rujuk juga doktor. Alhamdulillah, dah memang Allah kata rezeki. Lepas tu berjaya. Saya doakan anda semua dipermudahkan Allah untuk dapat zuriat, InsyaAllah.




CARA MENGIRA WAKTU SUBUR



Kenapa mesti tahu waktu subur wanita? 

1. Untuk mengandung atau hamil
2. Untuk mengelakkan daripada mengandung atau hamil


Ketahui Kitar Haid Anda

Kitaran haid wanita berlaku setiap bulan, secara puratanya ialah 28-30 hari. Tetapi setiap wanita ada kitarannya sendiri – ada 25 hari dan ada yang lambat sehingga 35 hari. Tetapi secara puratanya ialah 28-30 hari.

Terdapat beberapa fasa dalam kitaran haid. Anda perlu memahami fasa ini.


Hari 1-4

Ini dipanggil fasa pengeluaran haid (menstruation) – ketika ini darah haid keluar. Hari pertama haid adalah penting untuk diketahui kerana ia adalah di mana fasa ini bermula. Pada hari pertama haid datang, ia perlu ditanda pada kalendar dan tamat selepas berapa hari. Sebaik-baiknya ditanda setiap bulan sekiranya anda ingin merancang untuk mengandung. Anda boleh mengagak kitaran period anda beberapa hari di dalam sebulan.

Hari 5-13

Ini dipanggil fasa follicular. Pada fasa ini, hormon estrogen meningkat. Ketika fasa follicular ini, darah akan berkumpul di dinding rahim dan menebal untuk persediaan mengandung. Di kawasan ovari pula, telur yang berada di dalam bekasnya akan menjadi semakin matang.

Hari 14

Waktu inilah satu proses peneluran yang dipanggil ovulasi berlaku. Telur akan terkeluar daripada sarangnya disebabkan oleh peningkatan mendadak sejenis hormon yang dipanggil Luteinizing Hormone (LH). Telur ini sekiranya tidak disenyawakan oleh sperma akan mati dan hilang. Sekiranya ia disenyawakan, ia akan turun melalu saluran fallopio ke rahim.

Hari 15-28

Ini dipanggil fasa luteal atau fasa secretory. Selepas telur dikeluarkan dari sarangnya, sejenis hormone dipanggil progestron dirembes daripada sarangnya (corpus luteum). Ini menyebabkan dinding rahim semakin menebal. Setelah progestron semakin berkurang kerana tiada persenyawaan berlaku, maka dinding ini akan runtuh.


Bilakah Waktu Terbaik?

Setelah anda faham kitaran haid di atas, waktu yang terbaik untuk bersama suami-isteri ialah pada hari ovulasi berlaku. Ini adalah kerana ketika itu telur baru sahaja keluar daripada sarangnya.

Bilakah secara tepat ia berlaku? Sebenarnya ia adalah lebih kurang 14 hari daripada hari pertama haid seterusnya atau ketika fasa luteal bermula.
Contohnya,  kitaran haid anda adalah:-

28 hari ~ maka 28-14 = hari ke 14 adalah hari subur

30 hari ~ maka 30-14 = hari ke 16 adalah hari subur

35 hari ~ maka 35-14 = hari ke 21 adalah hari subur

Ini adalah kerana fasa luteal mengikut kiraan kebiasaannya berlaku selama tepat 14 hari setelah berlakunya ovulasi, sedangkan fasa folicullar boleh berubah-ubah. Jadi waktu subur adalah 14 hari sebelum hari pertama haid yang seterusnya.

Sekiranya haid anda adalah tetap 28 hari, tidak jadi masalah untuk mengira waktu subur anda. Sekiranya haid anda berubah-ubah, inilah timbulnya masalah mengira waktu subur.




Kawan saya sendiri menunggu 4 tahun untuk dapatkan anak kedua, alhamdulillah dengan izin Allah belum sempat habis sebotol GLA Complex dia berjaya mengandung. Jangan berputus asa, usaha dan teruskan berdoa.




A) Set Suami

1) Vita E
Memperbaiki sistem reproduktif lelaki dgn meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma. Ia juga memberikan tenaga.
Terbaru vita E ni dgn extract grape seed. Wallahhhh mmg berganda2 bagus lah.
Lagi satu org slalu ckp vit E ni vitamin cinta. Haaaa kenapa ye?

Ni hasil google 
"vitamin E to stimulate the production of sex hormones, thus leading to a healthier sex life"

"Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dlm menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya. Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik."

"Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan".

2) Zinc Complex
Mempertingkatkan kualiti sperma. Juga menambah kepekatan dan kekuatan sperma. Bertindak meransang perbentukan hormon testosterone juga menambah jumlah bilangan sperma.

B ) Set Isteri

1) Alfalfa
Paling penting untuk isteri/wanita. Fungsi mcm kacip fatimah sebab kandungan phytoestrogens. Kalau sebut kacip fatimah semua org dah paham sgt la kehebatannya (enhance libido)

Korang tahu kan Alfalfa yg membanyakkan susu tu juga boleh merawat masalah keputihan kegatalan pada wanita? Pastu dah la boleh menghilangkan bau bdn...So selesa sket bila bersama kan. Hihi...Sapa tak suka dok bwh ketiak suami kan nak manja2.

2) GLA Complex
Penting untuk isteri bagi menghasilkan 'cecair kesuburan'. Cairan ini membantu memberi ruang untuk sperma terus hidup di dalam tiub fallopio hingga 5 hari. Selain tu, GLA berfungsi memberi keseimbangan hormon yang memberi kesan pusingan period yang tetap dan kurangkan PMS. Kalau ada masalah cyst InsyaAllah boleh hilang.

Ok yang ni set tambahan boleh ambik sama2 share. yg penting jimatttt.

***Vita Lea (Suami + Isteri)
Sgt bagus membekalkan dan menyeimbangkan keperluan nutrisi dalam bdn. Bila badan dilengkapi dengan semua vitamin dan mineral InsyaAllah badan akan lebih cekap berfungsi termasuklah sistem peranakan.

***B Complex (Suami + Isteri)
Bagi suami, B Complex penting untuk menjana tenaga. Paling penting B Complex bersifat anti stress. Jadi suami atau isteri lebih menikmati masa 'bersama'. Bagi isteri pula, amat penting mengambil B Complex untuk merancang kehamilan. Kandungan asid folik di dalamnya diperlukan untuk elak risiko spina bifida pada bayi (pembentukan tulang belakang yang tak sempurna). 



BERMINAT?


HUBUNGI;


PN FAIZURA

018.377.0904
fafai8582@gmail.com



SILA KLIK PAUTAN DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE


ONLINE ORDER SET KESUBURAN SUAMI




ONLINE ORDER SET KESUBURAN ISTERI








Sunday, 10 August 2014

DARI SAIZ XXXL KE SAIZ L DENGAN MUDAH: Cara Kuruskan Badan Gaya Kevin Zahri

Siapa tak kenal dengan Kevin Zahri kan? Lagi-lagi orang yang bersemangat nak kurus, mesti kenal punyalah! Google tips nak kurus, mesti ada pasal Kevin Zahri.








Secara ringkasnya, Kevin Zahri adalah seorang pakar kesihatan, kecergasan dan pemakanan. Dah ada pengalaman 10 tahun dalam bidang ni, selalu keluar dalam program TV, majalah dan sebagainya. Kevin juga merupakan pengasas program JOM KURUS 1 MALAYSIA (JK1M). Kevin selalu menekankan, kalau nak kurus mesti buat overall body workout, means bukan tertumpu pada bahagian tertentu (spot reduction) jer. Dan bab makan pulak, dia selalu sarankan, makan secara seimbang. Dia tak suruh pun jangan makan nasi, boleh makan nasi hari-hari tapi kuantiti segenggam jer. Ada masanya boleh ada "cheat day" pada hujung minggu.



Kesilapan/ Salah Faham Mengenai Cara Yang Betul Untuk Mengempiskan Perut, Mengecilkan Peha, Lengan atau Punggung

Kebiasaanya kita selalu diajar cara seperti "cruches" atau "abs excercise" untuk mengempiskan atau mengecilkan bahagian tertentu. Kita sepatutnya terlebih dahulu membakar lemak( yang telah menyelaputi bahagian tertentu) dengan melakukan senaman kardio seperti berlari untuk membakar lemak keseleruhan. Selain tu kita mesti pastikan, kalori yang masuk dalam badan (makan) mesti kurang daripadan kalori yang akan dibakar (senaman kardio atau aktiviti seharian). 


Hmmm, patut la dulu pernah buat latihan crunches semata tapi takde hasil! Salah konsep rupanya. Hehe. So lepas ni jom la kita rajin bersenam turunkan berat badan dahulu, lepas tu baru la spot reduce fat dengan excercise spot macam abs excercise dan crunches ni.



Panduan Mengempiskan Perut dan Peha oleh Kevin



Memandangan kita masih dalam Syawal, di sini saya nak kongsikan 
5 TIPS ELAK GEMUK DI HARI RAYA seperti yang ada di website beliau. 
(Kredit: http://kevinzahri.com/blog/health-fitness/5-tip-elak-gemuk-di-hari-raya)



5 TIPS ELAK GEMUK DI HARI RAYA


!) 2:5 Rule. Ini cara saya beraya sebulan. Dalam seminggu, saya amalkan 5 hari makan agak sihat dan 2 hari kurang sihat. Kenapa 5:2? Kerana kebanyakan rumah terbuka yang kira rosak diet, adalah pada Sabtu dan Ahad sahaja. Jadi Isnin hingga Jumaat saya amalkan pemakanan yang lebih baik untuk seimbangkan pilihan kurang baik dan tinggi kalori pada hujung minggu.

2) 20 Minit. Ingat bahawa ia akan ambil masa lebih kurang 20 minit untuk beraya kenyang. Jadi mulakan setiap rumah terbuka dengan hihdangan yang agak seimbang dan cuba makan perlahan.  Hidangan “seimbang” tu  camane? Cari sumber karbohidrat segenggam (nasi, ketupat etc), sumber protein yang baik (ayam masak merah, daging rendang) dan sayur. Lepas tu baru makan manisan “sedikit”.

3) Setiap Rumah Terbuka = Satu Meal. Ramai yang sering mengadu “Aduh, rumah terbuka sepanjang hari! Memang tak boleh elak makan berlebihan”. Betul tapi hari biasa pun makan dalam 5-7x. Jadi jadikan setiap rumah terbuka itu sebagai satu hidangan dengan gap mungkin 2-3 jam diantara setiap rumah terbuka.

4) Fokus pada kalori makanan. Kestimewaan hari raya adalah lauk bukan air. Jadi kalau anda nak kurangkan pengambilan kalori berlebihan, makan lah tapi elak kalori daripada air … kalau boleh.

5) Jangan tak beraya pulak! Itu penting. Tidak salah kita menikmati segala lauk yang lazat di hari raya setelah berpuasa sebulan. Life is about balance.



Jadi, adakah susah nak ikut nasihat pakar ni? Setiap nasihat dan saranan beliau adalah melalui pengalaman. Korang cuma perlu sekeping hati yang kental dan tabah untuk kekal semangat dalam usaha nak kurus dan mengekalkan berat ideal tu. Selamat berjaya.




Perbezaan  gemuk air atau lemak




Oh ya! Kalau korang perlukan panduan mengenai tips kurus atau permasalahan diet sila rujuk artikel berikut berserta cadangan Set Kurus Shaklee:

SIAPA NAK KURUS WAJIB BACA!!!









BERMINAT DENGAN SET KURUS SHAKLEE?
018.377.0904


SEMOGA BERJAYA KURUS....JOMMMMMMM!!!


Saturday, 9 August 2014

Cerita Aku dan Beliau: Kaki Kebas Penangan Si Cantik Manis

Hola!!! Semua masih mood raya kan? Masih membedal ketupat lemang rendang ada lagi ke? Alah, makan ala kadar lah kalau ada jemputan open house tu yer...memang la rezeki depan mata, tapi kalau yang sakit kita jugak ye tak?




Ihsan: Google


Hari tu balik kampung (masih berkisar cerita balik kampung lagi ke??? haha!), aku ada la bagi sedara mara try alfalfa. Maklom la pegi mana2 memang angkut semua vitamin sebab nak sihat, baru perasan eh alfalfa shaklee aku ni dah 2 bulan lebih beli tak habis2, bila nak habis ni? Tu yg tak kisah bagi sedara mara sket, bukan kita jer nak sihat, kalau boleh nak bagi semua orang sihat! kalau aku kaya.....kalau aku kayaaaaaaa, nak bagi semua orang try Shaklee foc, baru lah diorang tau betapa syoknya badan bila dah pekena Shaklee.



Dipendekkan cerita, lepas few days, roger2 balik sedara yang dah makan alfalfa shaklee tu tanya la cemana, begini responnya................








Nak tau tak kenapa dia rasa kebas, sengal? Tu tandanya healing crisis, badan dia banyak asid terutama bahagian kaki. Bila badan kita dah penuh toksin, bertahun2 termendap segala jenis pewarna, perasa, pengawet makanan dan mcm2 yang kita dah sumbat, bila masuk benda baik dalam badan (which is Alfalfa Shaklee yg fungsi utama detox), badan tengah berkerja keras nak pulihkan balik keadaan asal badan. Kita mesti bantu badan memudahkan proses pemulihan dan detox dengan minum air masak 3 liter sehari.




Tapi perasan tak dia kata ligat jer buat kerja? Bab bertenaga ni bukan dia sorang jer mention, ada lagi sorang sepupu pun bagi tau benda yang sama, dia memang makan Alfalfa Shaklee, sepajang Ramadhan dia rasa bertenaga. Dan ada jugak makcik sorang kawan ni, sejak ambik Alfalfa Shaklee dia bertenaga jer, pun masa Ramadhan lepas. Padahal dia makan Alfalfa Shaklee tu untuk diabetis. 




Dan...dia berminat nak join Shaklee sebab dalam masa yang sama dia ambik Cinch Shake utk kurus...dan dia semangat nak bisnes Shaklee. Ohh ai like orang muda yang ada semangat mcm ni. 


Nak tahu tak seiapa "beliau" yang dikatakan tu?

Beliau adalah Alfalfa Shaklee.

Kalau ikut pengalaman aku pulak, first time try Alfalfa Shaklee 2 biji jer. Nak tau apa jadi? Bisa2 satu badan rasa nak demam, peluh berjurai2 dan kepala agak berat. Tapi benda tu sehari jer jadi, pastu ok. Lepas tu cuma berpeluh2 jer, syok buat kerja sket peluh banyak, memang rasa lebih sihat. Bila membuang pun senang, legaaaaaaaaaaaaa. Haha! Eh ada tak aku mention Alfalfa Shaklee ni ada kandungan PHYTOESTROGEN, berfungsi seperti kacip fatimah! Yang ni ai tak mau elaborate pjg2. Heeeeeeeeeeeee. Tak percaya try dulu lah kak long! 




Mkn sebelum tido



Tujuan aku makan Alfalfa Shaklee sebab nak detox badan, lepas seminggu jerawat masih byk (muka aku memang masalah jerawat, nak2 lepas pakai Implanon, hormon kacau bilau kot). Tapiiiiiiiiiii, after 2 weeks, eh licin muka, takde seketul jerawat pun. Tinggal parut jer. Pastu pastuuuu tetiba one fine day, ada jiran tegur, " Eh Zura nampak kurus lah ". 
Wow! Terasa ayat2 yang dilantunkan bergema2 mcm dalam gua, pastu ayat tu berulang dalam kepala. Ececece, biar betul makcik??? 





Tapi dah kata pun orang perempuan, laju2 masuk rumah gi timbang berat walaupun in denial dan takut2 sebabnya sejak pakai Implanon berat naik mendadak mcm kena pam. Dem you Implanon!!! Sekali tengok, ehhhh...ehhh..mata mula bersinar2 melihat kat scale tu. Betul ke ni? Betul ke ni??? Turun sekilo!!! Orang perempuan ni memang bab kulit halus, bab kurus satu kemestian. 



Lebih kurang camni lah excitednya





Sebenarnya ada lagi beberapa cerita, ada 2 orang kawan ni ambik Alfalfa Shaklee dan ESP Shaklee untuk banyakkan susu dia, dan apa kata mereka??? Sorang lagi tu doktor, yes, kan dah kata ramai kawan2 doktor makan Shaklee. ^_^




Kisah 1





Kisah 2






Kisah 3








Jadinya kalau korang nak tau ringkasan pasal Alfalfa?



Betapa magic nyer Alfalfa sehinggakan dapat gelaran ni!





Kebaikan Alfalfa





Kalau berminat, boleh roger2.


PUAN FAIZURA
WHATSAPP 018.377.0904






Friday, 8 August 2014

Cara Menghilangkan Jerawat Dengan ESP Shaklee

Hari tu kan masa berkumpul sedara mara kat kampung, tengah bercerita pasal Shaklee sebab sorang sepupu nak register ahli utk sendiri makan dan bisnes. So masa sembang2 tu ada sorang sepupu yg sebaya bagitau dia pun makan Shaklee, dia makan ESP Shaklee untuk muka. 


Memang dia makan purposely khas nak muka licin dan halus, patutlah memang muka dia berbeza sangat2, sebab knowing her kulit dia memang kategori masalah, berminyak, kusam dan berjerawat. Seriously kulit dia glowing, aku siap mintak izin nak rasa nak pegang kulit muka dia sebab teruja! Giler jelous, kita yang menjual pun tak try lagi ESP Shaklee, padan muka orang lain dah cun melecun dgn Shaklee kita terkial2 lagi. Ini lah cara menghilangkan jerawat dengan ESP Shaklee! Mudah kan?


Dan memang terkejut jgk dalam masa yang sama dia makan Vita E dan Vita C (utk kulit), Ostematrix dan Advanced Joint Health (sebab dia dan mak dia sakit2 lutut pinggang). Surprisingly, dia kata dia dah tak sakit2 lagi, mak dia pun sama. Dia kata masih byk baki vitamin, ESP Shaklee pun tak habis lagi tapi dia dah dapat result yang sgt best. Ok serius jelous.




Nak tau apakah itu ESP Shaklee??? 







ESP (Energized Soy Protien Non GMO)



Pengenalan Mengenai ESP

ESP Shaklee menyediakan 14 gram protein soya
Non-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP Shaklee adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.


Istimewanya ESP Shaklee ia merupakan sumber protein soya terbaik. Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten. 


Apa tu Non GMO??? soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik (Non-GMO). Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses menanam hinggalah saat pemprosesannya. Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dgn shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.


Apa bagusnya kalau soya Shaklee ni Non-GMO? Produk2 GMO boleh menyebabkan alergy, toxic, potensi kanser. Antara makanan yang tinggi potensi GMO adalah jagung dan soya.


Apa Kebaikan ESP Shaklee?

- Kebaikan ESP Shaklee membantu menggalakan dan mengekalkan  pengeluaran susu . Dan yg bestnya, pengambilan ESP konsisten sepanjang  penyusuan susu ibu,dapat membantu pekembangan fizikal bayi secara sihat bagi ibu hamil.

- Kebaikan ESP Shaklee memberi kesan keanjalan dan kulit gebu halus.

- Kebaikan ESP Shaklee bagus utk diet sebab protein memberikan rasa      kenyang yang lama.

Kebaikan ESP Shaklee menghilangkan parut

Kebaikan ESP Shaklee Baik untuk kesihatan jantung


Cara Penyediaan ESP dan Resepi Mudah

Satu sudu besar ESP dibancuh bersama satu gelas besar air suam. Ni ikut tekak dan kreativiti sendiri lah, terpulang pada anda.

ESP + Fresh Milk
ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP...boleh add on almond or fruits.bukan sahaja bertenaga..boost milk production malah energized)
ESP + susu tepung (any brand)
ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
ESP + Nesvita 3in1
ESP + jus twister tropicana
ESP + Yogurt drink
ESP + Ribena
ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
ESP + Milo/Horlicks
ESP + sirap bandung
ESP + fresh milk + oat+serbuk koko+madu (ni resipi Dr Muhaya)




Harga ESP Shaklee??????


Harga ESP Shaklee??????


Harga ESP Shaklee??????


Harga ESP Shaklee??????


Harga ESP Shaklee??????


Harga ESP Shaklee ??????


Berapa?????? Harga mampu milik untuk anggaran 2 bulan minum, sangat berbaloi dengan hasilnya. Hanyalah RM 150, seberat 850g. Daripada pergi Spa yang lagi mahal, cucuk botox, cucuk vitamin C, haaaa lebih baik laburkan sikit duit tapi selamat, berkesan dan halal.





Nak tahu tips menghilangkan jerawat??





Berminat?


Whatsapp Puan Faizura 019.4414.878


Wednesday, 6 August 2014

Tips Pembelian Secara Online. Kini Lebih Mudah!!!

Shaklee Malaysia melangkah setapak lagi ke depan dengan pelancaran satu widget baru untuk order Shaklee online!


Sangat mudah nak gunakan eSell Shaklee ni. Nak order Shaklee lebih mudah dari sebelumnya. Hanya klik-klik saja tak perlu nak email, SMS, PM dan sebagainya. Mudah sangat kan? Anda pun akan terus dapat notifikasi dari Shaklee, tanpa perlu nak bertanya-tanya kepada seller lagi.


Bagaimana nak buat order tu?


Tonton video tutorial eSell di bawah. Selepas 3 minit anda dah boleh buat order!






Sebarang pertanyaan boleh Whatsapp saya, Pn Faizura 019.4414.878