Pages

Subscribe:

Thursday, 29 May 2014

Siapa nak kurus wajib Baca! 10 Kesilapan Yang Membuatkan Anda Tak Kurus2







Sedih dan sendu sungguh bila gemuk ni kan?


Haaaaaaaaa sapa tak nak kurus kan?


Tapi dah mcm2 diet buat tapi mcm tu jgkkk, tak makan nasi lah, excercise lah tapi berat mcm tu jgk.

Tambah bengang bila tengok kawan kita makan la byk mana pun maintain jer, pelik gila minah tu tak gemuk2 pulak tapi melantak mcm membela!


Majlis bertunang makin dekat, majlis persandingan lagi 3 bulan haihhh susah hati ni! Bila gemuk orang pandang rendah, kalau single lagi la susah hati...susah orang nak pandang oooo. Biasa la manusia nak yg cantik mata memandang ye tak?



Ok kat sini saya senaraikan punca diet korang tak menjadi.


1) Saluran darah, perut (usus) dan cecair di dalam badan anda kotor. Apabila ketiga – tiga perkara tersebut kotor, lemak sukar hendak terbakar. ------------> Anda perlu detox badan


2) Makan laju. Kan sunah nabi suruh kunyah makanan  sampai betul2 lumat. Haaa tapi kita ngap ngap 2 minit selesai satu pinggan penuh nasi. Haaa tak boleh yer. kenapa? Sebab otak kita ambik masa 20 minit utk sampai alert kita "kenyang". Lepas tu ada kajian dilakukan oleh sekumpulan pengkaji terhadap lelaki China, dan mereka mendapati mereka yang mengunyah makanan dengan lebih lama (dalam kajian ini 40 kali) berbanding yang mengunyah makanan 15 kali sebelum menelannya mengalami kadar pengambilan tenaga yang lebih rendah (11.9% kurang) untuk makanan yang sama. Maknanya di sini, kita boleh mengurangkan kalori makanan hanya dengan mengunyahnya! --------> Makan lah slow yer


3) Tak excercise. Diet la mcm mana pun tapi kalau tak bersenam susah nak turun. ------> Pilih la senaman yg korang suka, futsal ke, roller blade ke, renang berirama ke, badminton beregu ke, paling2 menyapu sambil dukung anak. Sure berjurai punya lah!


4) Langsung tak makan nasi di siang hari. Konon nak diet nasi, tapi mana boleh kita perut Malaysian mesti mau nasik. Skali dah malam menggigil lapar. Last2 carik nasi jugak. Boleh makan nasi sekali jer masa lunch, then malam sebelum pukul 8. Mesti 5 jam sebelum tido, kalau tak metabolima rendah nak bakar kalori tu.

5) Bergantung sepenuhnya pada ubat kurus atau makanan tambahan. Salah!!!! Mana boleh, kalau ubat kurus tu boleh bg kurus dgn cepat, baik2 yer...mungkin tu ada racun sibutramine yg diharamkan.


6) Kurang makan sayur dan buah. Ni lah kena makan banyak sebab kaya dgn fibre. Fibre membantu proses lawas senang nak membuang tarik segala lemak. Buah pun bagus buat snak masa lapar instead of cekedis yg makin buat korang gemuk.


7) Kurang tidur. Gigih ni balik keje gi gym pastu balik tengah2 malam. Pastu bersenam kat gym tu beraircond pulak tu mana nak berpeluhnya. Kalau peluh pun kurang. Tidur yg cukup sgt penting utk fisiologi badan berfungsi dgn baik. Berkait rapat dengan hormon, masa tidur hormon yg mengawal selera makan dan kadar penggunaan tenaga dalam badan.


8) Kurang minum air. Tau tak minum air byk2 boleh buat rasa kenyang? Mesti minum 3Liter air sehari utk fungsi badan dan metabolisma yg baik. Tak percaya cuba minum air banyak2 sebelum makan mesti korang makan sikit, aku dah try and it works!


9) Skip breakfast. "Ohhh aku diet ni, tak nak bfast, aku brunch jer karang." Istilah breakfast + lunch ni akan menyumbang kpd terlebih makan. mau nyer tak, kebulur dari pagi, tghari melantak ganti balik. Kan tak pasal2 jadi makan byk lak.


10) Limit waktu makan. Tak nak mkn byk2 dan byk2 kali takut gemuk. Salah! Tau tak lagi kerap kita makan lagi tinggi metabolisma kita utk bakar kalori tu. Kerapkan snacking yg sihat mcm mkn kismis, kurma, buah2. Avoid junk food, kerepek lah roti lah, asa jeruk lah.




Cadangan Set Kurus Shaklee

3 langkah mudah.

Membakar lemak------> Membuang lemak dan toksik----->Membina Otot



1) Lechitin dan Omega Guard

"Pemecah dan pembakar lemak unggul!"

Kepentingan Lecithin :
Asasnya, lecithin berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Kandungan Lecithin :
Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian .
Kolin – satu komponen neurotransmitter.
Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.

Kegunaan Lecithin :
-Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
-Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
-Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
-Membantu kawal paras triglycerides.
-Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
-Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.
-Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier




2) Herblax dan Alfalfa

Mengapa detox / mencuci usus penting??

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kitla dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.

Herblax mengandungi 9 herba semulajadi  berfungsi secara efektif dan lembut membersih usus. Ia mampu menarik keluar toksik dan racun dari dlm badan kita. Selain itu ia memudahkan lawas.


Kebaikan Alfalfa:
-melegakan sembelit
-meningkatkan kesiatan sistem penghadaman
-menyokong kesihatan usus
-membantu menyahtoksinkan badan
-membantu mengurangkan berat badan



3) Cinch Shake Mix (3 perisa; Cafe Latte, Vanilla dan Choclate)

Diperkaya dgn Leucine utk mengekalkan otot semasa proses menurunkan berat badan. Diperkaya protein utk memberi rasa kenyang. Bila otot kekal, cantik la takde flabby geleber sana sini hihiiiiiiii..



Apa lagi, jgn sedih lama2 mcm dia ni tapi bertindak!! lakukan perubahan! Bila kurus anda sihat, anda yg untung....boleh pakai semua jenis fesyen baju tak gituuuuu kan???














Anda berminat?


SILA KLIK PAUTAN DIBAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE

ONLINE ORDER NOW!!! SET KURUS ASAS



ONLINE ORDER NOW!!! SET KURUS PREMIUM




Hubungi saya;


018.377.0904

fafai8582@gmail.com